Pročitajte 10 neobičnih priča o najvećim genijima

Da biste hrabro jurnuli u odbranu ideje u koju niko ne vjeruje i dokazali teoriju koju ranije niko nije prezentovao, potrebno je da budete zaista posebni, nadareni i jedinstveni.


Brahe

Danski astronom Tiho Brahe iznenada je umro 1601. godine, ali po nekim izvorima ne od trovanja živom, kako se dugo vjerovalo. Naime, kako piše LiveScience, Brahe je bio strastveni zaljubljenik u zabavu. Posedovao je ostrvo na kom su se on i njegovi prijatelji zabavljali i bio je posvećen ovim okupljanjima. Jednom prilikom, na banketu u Pragu, iako mu je bešika bila puna, odlučio je da ne ustaje da je isprazni jer bi tako prekršio pravila. To je bila loša ideja – dobio je infekciju bubrega i bešika mu je pukla, pa je preminuo jedanaest dana kasnije.

Tesla

Nikola Tesla, jedan od najvećih genija u ihstoriji nauke, najverovatnije je patio od opsesivno-kompulsivnog poremećaja. Kako piše LiveScience, naučnik je odbijao da dodirne bilo šta što nije čisto, zatim dlake i okrugle predmete poput bisernih minđuša. Pored toga, bio je opsjednut brojem tri, a obilazio bi svaku zgradu po tri puta pre nego što u nju uđe. Uz to, prije svakog obroka bi upotrijebio tačno 18 salveta da detaljno očisti pribor za jelo