Prijavite se na Unija Challenge, regionalno takmičenje za studente i osvojite vrijedne nagrade

Pobjednički tim na državnom nivou plasirat će se na regionalno takmičenje koje će se održati 21. novembra 2022. godine u poslovnoj zgradi Unije u Sloveniji na kojem će takmičiti za nagradu od 5.000 eura.


unija challange

– U Uniji Smart Accounting uvijek tražimo kreativna rješenja koja pomjeraju granice u području računovodstvasavjetovanja i informacionih tehnologija. Ostvarili smo brojne pomake u profesionalnim i tehničkim oblastima i uspostavili nove standarde poslovanja. Upravo zbog toga želimo pomoći i mladima da pored svog formalnog obrazovanja steknu vještine koje će im koristiti u poslovnom svijetu. Jedna od takvih načina su i ovakva takmičenja. kažu organizatori.

Takmičenje je organizovano na način da se studenti mogu prijaviti na jedno od tri ponuđena područja: računovodstvosavjetovanje i informacione tehnologije. U okviru ovih područja teme za izradu zadataka su:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

  • Vizija računovodstva 2052.
  • Market research za potencijalnog investitora
  • Cyber Security za male kompanije

Unija Challenge na državnom i regionalnom nivou

Unija Challenge takmičenje se sastoji iz dvije faze. U prvoj fazi učesnici će se takmičiti unutar svoje države. Deset najbolje ocijenjenih radova kvalifikovat će se u finale takmičenja na državnom nivou i imati priliku da osvoje nagrade u vrijednosti 400, 600 i 1.000 eura za prva tri mjesta.

Pobjednički tim na državnom nivou plasirat će se na regionalno takmičenje koje će se održati 21. novembra 2022. godine u poslovnoj zgradi Unije u Sloveniji na kojem će takmičiti za nagradu od 5.000 eura.

Dan otvorenih vrata za studente

Za što bolje razumijevanje poslovanja kompanije, svim zainteresovanim učesnicima će biti omogućeno da na Dan otvorenih vrata posjete prostorije Unija Grupe. Na kratkom uvodnom sastanku možete se detaljno upoznati sa ponuđenim temama, pitati šta vas zanima, upoznati članove komisije i upoznati konkurente. Dan otvorenih vrata održat će se 30. septembra 2022. godine u 12 sati u prostorijama Unije u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2.

Budite pobjednici Unija Challengea 2022

Prijavite se individualno ili kao tim do 5.10.2022. na jedno od ponuđenih područja i tema i pristupite rješenju projektnog zadatka te pokažite svoju kreativnost i znanje.

Postanite dio ove pozitivne priče, pokažite nam svoje vještine i iskažite ideje. Prijavite se i pokrenite promjene sa Unijom!

– Vjerujemo da vaš neopterećen i nekonvencionalan pogled izvana može donijeti svježa rješenja koja mogu biti odlične polazne tačke za nova otkrića. Oni će zasigurno biti odlična startna pozicija za vašu karijeru. Ko zna, možda nam se putevi uskoro ponovo ukrste, dodaju organizatori.

Prijavite se ovdje.