Prijavite se na Red Bull Campus Clutch, takmičenje na kojem učestvuje više od 300 univerziteta

Red Bull Campus Clutch je globalno VALORANT takmičenje namijenjeno studentima.


red bull campus clutch valorant

Red Bull Campus Clutch je globalno univerzitetsko eSport takmičenje kreirano za igru o kojoj se najviše govori, gleda, igra, igru godine – VALORANT. U takmičenju učestvuje više od 300 univerziteta iz više od 50 zemalja širom svijeta i posvećeno je studentima koji žele igrati VALORANT kao profesionalci. Stoga, zgrabite četvero prijatelja, predstavite svoj univerzitet, pokažite svoje besprijekorne vještine i provjerite imate li to što je potrebno za prolazak u svjetsko finale, vrhunski događaj na kojem će vaš tim biti ovjekovječen na svjetskoj sceni. Prijavite se danas…

Šta je VALORANT?

VALORANT je 5na5 taktička pucačina u prvom licu (FPS) za PC, gdje preciznost znači jedinstvene agentske sposobnosti. Razvili su ga tvorci League of Legends, Riot Games. Princip igre je “traži i uništi” gdje “jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi brani izbjegavajući detonaciju”.

Kvalifikacije

U Bosni i Hercegovini će biti održana dva kvalifikaciona turnira nakon čega slijedi veliko državno finale. Pravo učešća imaju studenti svih bh. univerziteta.

Potrebno je da oforme svoje timove od pet članova s kojima će se takmičiti.

Studenti će tako imati priliku doći do globalnog finala koje se održava od 18. do 21. juna 2021. godine, a na kojem će se boriti za titulu najboljih i sa studentima koji dolaze sa 300 univerziteta i iz 50 zemalja širom svijeta.


Prve kvalifikacije na programu su 19. aprila i na njima će učestvovati 16 timova. Prijave su otvorene od 1. marta 2021. do 19. aprila 2021. godine.

Prijavite se na prve kvalifikacije


Druge kvalifikacije na programu su 21. aprila i na njima će također učestvovati 16 timova. Prijave su otvorene od 1. marta 2021. do 21. aprila 2021. godine.

Prijavite se na druge kvalifikacije


Osam najboljih timova, četiri iz prvog i četiri iz drugog dana kvalifikacija, idu u nacionalno finale koje je na programu 22. i 23. maja u offline formatu.

Za više informacija posjetite ovaj link.