Prijavite se na program stipendija njemačke privrede za 2022. godinu

Ambasada Njemačke u BiH saopštila je da su do 16. novembra otvorene onlajn prijave za stipendije njemačke privrede.


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni management, zaštita okoliša, arhitektura, poljoprivreda i druge.

U okviru Programa stipendija njemačke privrede za 2021 godinu, studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. Stipendijski program otvoren je za studente iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje i u BiH. Kandidati moraju imati dodira sa ekonomijom/finansijama, inženjerstvom/tehničkim naukama ili informatikom, ne mogu biti stariji od 29 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa, a apliciranje za ovaj program je moguće do 16. novembra 2021. godine.

Za više informacija i online prijave pogledati na linku.