Prijavite se na omladinsku razmjenu u Rumuniji

Ukoliko ste punoljetni i želite provesti 13 dana u Rumuniji ne propustite priliku za prijavu na ovu razmjenu.


Trenutno je u okviru projekta iTh!nk otvoren poziv za četiri učesnika/učesnice iz Bosne i Hercegovine za omladinsku razmjenu u Rumuniji  u Slanik Moldovi u periodu od 09.09,2021. do 21.09.2021.

Advertisements

Projekat se fokusira na radikalizaciju mladih na internetu i sve veći broj slučajeva govora mržnje online i offline kao posljedica lažnih vijesti i dezinformacija. Najčešće žrtve govora mržnje na internetu su upravo mladi ljudi koji nemaju dovoljno prilika, posebno mladi koji pripadaju različitim manjinskim skupinama.

iTH!NK je pažljivo planirani projekat socijalne inkluzije čiji je cilj doprinijeti ličnom, profesionalnom i socijalnom razvoju 40 mladih učesnika i učesnica, od kojih 20 ima manje prilika, kroz razvoj sigurnog okruženja i uspostavljanje mogućnosti uključivanja svih mladih učesnika i učesnica u sve projektne faze.

Advertisements

Glavni projektni ciljevi uključuju razvoj vještina kritičkog razmišljanja, društvene odgovornosti na mreži i sposobnosti identificiranja lažnih vijesti i govora mržnje na internetu, povećati participaciju kroz učestvo 40 mladih iz 10 različitih država, kao i promovisanje evropskih vrijednosti poput tolerancije, prihvatanja, jednakosti, nediskriminacije i kulturne raznolikosti.

Rok za prijavu je 02.08.2021, a više detalja o projektnim aktivnostima, kao i prijavni obrazac, možete pronaći ovdje.