Prijavite se na GOOD HACKathon: Doživite nezaboravno iskustvo i osvojite vrijedne nagrade

Hakeri, ukoliko ste spremni za društveno korisni izazov, pridružite se prvom i jedinstvenom GOOD HACKathonu koji organizuje Telemach fondacija i ETF. Doživite nezaboravno iskustvo, osvojite vrijedne nagrade ali i posjetu inovativnom razvojnom centru United Grupe, kompaniji United Cloud.


telemach hackathon

Šta je GOOD HACKathon?

GOOD HACKathon je 24-satno takmičenje za studente i studentice prvog i drugog ciklusa studija elektrotehničkih i srodnih fakulteta Bosne i Hercegovine.

Svi studenti i studentice koji žele da pokažu svoje vještine kodiranja u razvoju web i mobilne aplikacije za poboljšanje kvaliteta života u Bosni i Hercegovini u oblastima obrazovanja, ekologije i javne uprave se mogu prijaviti. Na dan održavanja GOOD HACKathona učesnici će dobiti zadatak iz jedne od ovih oblasti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ko može učestvovati?

U takmičenju može učestvovati najviše 15 timova sa 2 do 4 člana, koji će u periodu od 24 sata riješiti izazov i na kraju takmičenja svoje rješenje prezentovati pred stručnom ocjenjivačkom komisijom.

Komisija će izabrati pobjednički tim sa najboljom aplikacijom, uzimajući u obzir ukupnu kvalitetu, inovativnost i prezentaciju rješenja. Ovaj Hackathon je potpuno besplatan i osigurani su svi uslovi za rad i relaksaciju tokom trajanja Hackathona kako bi svi učesnici i učesnice doživjeli najbolje iskustvo.

Kada i gdje se održava?

Uživo u Sarajevu, 15. i 16. oktobra 2022. godine.

Učesnicima i učesnicama koji dolaze van Sarajeva biti će pokriveni troškovi prevoza i smještaja dan prije i dan nakon GOOD HACKathona

  • Oformite svoj tim koji može da broji 2 do 4 člana i dajte mu naziv
  • Minimalno jedan član tima treba posjedovati iskustvo u programiranju
  • Ispunite prijavu na linku i pošaljite je na hakaton_telemachfondacija_etf@telemach.co.ba
  • Rok za podnošenje prijave je do 7. oktobra 2022. u ponoć
  • Odabrani timovi će dobiti email sa potvrdom 10. oktobra 2022. godine

Neophodno je da prilikom prijave izaberete jedan do dva ponuđena sektora za koje biste voljeli da razvijate aplikaciju. Na pitanja odgovorite koncizno jer će se selekcija timova za takmičarski dio vršiti upravo na osnovu onoga što nam napišete kroz formu prijave. Timovi koji prođu u takmičarski dio će kroz online platformu dobiti kratki trening i smjernice za pripremu efikasne prezentacije – pitchiranje. Svaki tim treba da osigura minimum jedan laptop za rad.

I mjesto: 500 KM po članu/članici tima + studijska posjeta kompaniji United Cloud u Beogradu, vodećem inovativnom razvojnom centru United Grupe.

II mjesto: 400 KM po članu/članici tima

III mjesto: 300 KM po članu/članici tima

Bez obzira na ishod takmičenja Telemach fondacija će svim učesnicima GOOD HACKathona osigurati vrijedne poklone.

Više informacija možete pronaći ovdje.