Premijer KS Nihad Uk za STUDOMAT.TV: O obrazovanju, zapošljavanju, studentima, studentskim danima…

Za STUDOMAT.TV govori Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo. Razgovarali smo o uslovima studiranja na Univerzitetu u Sarajevu, studentskom životu, a premijer nam je otkrio i zanimljivosti iz svog studentskog života.


Imali smo priliku razgovarati sa Nihadom Ukom, premijerom Kantona Sarajevo. Premijer Uk podijelio je s nama planove u pogledu podrške studentima i unapređenju visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, kao i kreiranju mogućnosti za mlade talente i diplomce. Razgovarali smo i o izazovima s kojima se studenti suočavaju, kao i važnosti povezivanja visokoškolskog obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Osim toga, premijer nam je otkrio neke zanimljivosti iz svog studentskog života, prvom studentskom poslu i najtežem predmetu na fakultetu. Premijer je za STUDOMAT.TV otkrio i koji su mu omiljeni film, serija, knjiga, ali i fudbalski klub.

Premijer Nihad Uk dao je posebnu poruku maturantima zašto se upisati na Univerzitet u Sarajevu i zašto je glavni grad Bosne i Hercegovine izvrsno mjesto za studiranje.

Pogledajte cijeli intervju na STUDOMAT.TV.