Predsjednik SPUS-a: Srbija je pokazala da podržava one koji glorifikuju zločince

Za skandalozno veličanje ratnih zločinaca 11. jula studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu Valentina Vujičić i Slađana Todić bit će nagrađene stipendijom u Beogradu.


Predsjednik SPUS a Srbija je pokazala da podrzava one koji glorifikuju zlocince

One će školovanje nastaviti na Akademiji za nacionalnu bezbjednost na poziv direktora Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.

Ovim povodom je komentar za Klix.ba dao predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) Faruk Dević.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Srbija studentice koje su veličale Mladića nagradila stipendijom i nastavkom studija u Beogradu

– Ova situacija je tipični dokaz da i zvanična Srbija podržava sve one koji glorifikuju zločince koji su izvršili genocide nad Bošnjacima, rekao nam je Dević.

Dodao je da je na press konferenciji koju su studentice upriličile u Administrativnom centru Vlade RS-a, uz podršku generalnog direktora “Sarajevo-gasa” Nedeljka Eleka, izvršena zamjena teza te je predstavljeno da je neko izložen medijskom linču.

– Studentice koje su slavile ratne zločince su nanijele veliku bol našim sugrađanima i oni su jednostavno morali da odreaguju, zaključuje Dević.

Podsjećamo, studenti u Sarajevu su podigli glas protiv fašizma i šovinizma protestima u četvrtak te su tražili da se njihove kolegice koje su veličale ratne zločince isključe sa studije.

Nakon toga su se oglasile Vujičić i Todić i kazale da im nije jasno zbog čega je sporno što spominju svoje vođe.

Studentice sarajevskog fakulteta na društvenim mrežama veličale ratnog zločinca