Poznato koliko će iznositi cijena studentskog smještaja u Mostaru

Dok cijene stanarine i ishrane koštaju izuzetno puno, sa Sveučilišta u Mostaru su javili cijenu smještaja za iduću akademsku godinu.


sc mostar
Studentski centar Mostar

Upravno vijeće Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru nedavno je donijelo odluku da će i u idućoj akademskoj godini cijena smještaja u toj instituciji ostati 165 KM.

Direktorica Studentskog centra Anita Glibić ističe da nije lako u tako niskoj stanarini imati ovakav standard.

Moja je želja i moj poriv dok god sam na čelu ove ustanove da zajedničkim naporima činimo sve da osiguramo što bolji studentski standard, ali da ne trpe studenti sve ove probleme koje naše društvo nosi, istaknula je Glibić, prenosi Jabuka.

Cijena ishrane za studente koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru, a ne žive u Studentskom domu, trebala bi ostati 3,5 KM.

Studentski centar je u ovoj akademskoj godini reliazirao i nekoliko projekata uključujući uvođenje čajne kuhinje, gradnju četiri dnevna boravka unutar centra, kao i projekt digitalizacije usluga, tj. postavljanje TV ekrana na svim spratovima paviljona 1 i 2 radi lakše komunikacije sa studentima.

Najavljeno je i nekoliko infrastrukturnih projekata, poput rekonstrukcije restorana, prostorija za druženje, obnove teretane, a poseban naglasak je na rekonstrukciji krova i instaliranju fotonaponske elektrane koja bi centru koristila zbog visokih troškova struje i režija.