Poznati stručnjaci iz Silikonske doline u posjeti Bosni i Hercegovini

Bračni par Eric i Susan Koger, osnivači kompanije ModCloth, zajedno sa Lane Becker-om, osnivačem kompanija Get Satisfaction i Code for America, i Roland Osbornom, ko-osnivačem start-upa Olark su u posjeti Bosni i Hercegovini u sklopu programa Entrepreuner in Residence (www.eir-europe.com) Švicarskog Poduzetničkog Programa.


Poznati stručnjaci iz Silikonske doline u posjeti Bosni i Hercegovini

Eric i Susan su osnivači ModCloth, maloprodajne modne platforme i zajedno u pomenutoj kompaniji rade više od 10 godina u Sjedinjenim Američkim Državama. ModCloth je prepoznata kao najbrže rastuća inovativna kompanija u 2013. godini i sama osnivačica Susan je proglašena za najuspješniju poduzetnicu ispod 30 godina.

Lane Becker je ko-osnivač dvije uspješne kompanije Adaptive Path i Get Satisfaction, i radi kao biznis konsultant u područjima timskog i organizacijskog menadžmenta za mnoge uspješne kompanije. Lane je i osnivač kompanije Code for America, koja pomaže vladi da pruži svoje usluge građnima putem modernih tehnlogija. Roland Osborne je ko-osnivač Olarka, perspektivnog start-up iz Y combinator programa, koji predstavlja live chat softver koji poboljšava prodaju i komunikaciju sa korisnicima.

Svoje iskustvo u domenu marketinga, inovacija i rada u akceleracijskim programima će upravo podijeliti organizacijama Spark Business Park iz Mostara (www.spark.ba) i Networks (www.networks.ba) u Sarajevu.

Poduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog Sekretarijata za Ekonomske Poslove (Swiss Entrepreunership Pogram) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, start-upove i brzorastuće male biznise.

(STUDOMAT.ba)