Poznata voditeljica objasnila kako je iz prve položila ispit na kojem sada svi padaju: “Nije za prosječne”

Poznata voditeljica komentarisala je ispit na koji je izašlo više od 150 studenata, a samo jedan položio.


jovana jeremic pravni fakultet
Foto: Telegraf

Voditeljica “Novog jutra” Jovana Jeremić prokomentarisala je za Telegraf “kiks” studenata Pravnog fakulteta u januarskom ispitnom roku na ispitu iz Obligacionog prava.

Naime, na januarskom ispitnom roku na ispit iz Obligacionog prava na Pravnom fakultetu izašlo je čak 150 studenata, a prema tvrdnjama onih koji pohađaju ovaj fakultet, položila ga je samo jedna osoba. Kako tvrde akademci, ovo nije prvi put da se dešava slična situacija i dodaju da je na ovom predmetu procenat prolaznosti uvijek bio nizak, ali da je situacija sa posljednjeg roka rekord.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na ispit izašlo više od 150 studenata, samo jedan položio

Pošto se Jovana Jeremić hvali svojim uspjehom na Pravnom fakultetu, novinari Telegrafa pitali su je da li je imala problema prilikom polaganja Obligacionog prava i koji ispit ju je namučio. Ona je otkrila da njoj nijedan ispit nije predstavljao problem, a predmet za koji mnogi smatraju najtežim, “Obligaciono pravo”, ona je položila iz prve.

– Obligacije sam položila iz prve. Imala sam i test kod Hibera, taj test je stvarno mnogo težak, jako je težak, a ja sam naravno prošla. Test realno ne može da prođe prosječan student, mogu da prođu samo naj, najbolji studenti, kaže Jovana za Telegraf i dodaje:

– Što se tiče ispita, to je vrlo interesantno. Polagala sam ispit kod pokojnog profesora Olivera Antića, on se ubio, skočio sa stijene. Dobila sam desetku, i on me je poslije ispita odlikovao i rekao mi je da ću da napravim vanserijsku karijeru i velike stvari u poslu. On je jedan od rijetkih koji je u meni vidio potencijal, rekla je Jovana.

S druge strane, Jovana tvrdi da joj nijedan ispit nije predstavljao problem, a kako kaže, nije joj jasno šta se desilo sa studentima, ali da je sigurna da je u nekome problem.

– Nisam imala nijedan problem na fakultetu, završila sam u roku. Ne znam ni ko je bio profesor, ni šta. Ne znam da li je problem u profesoru ili u đacima, ali da je nešto problem to je sigurno čim toliki broj ljudi nije prošlo ispit, ističe Jovana.

Podsjetimo, Jovana je je završila osnovne studije u roku, a na Pravnom fakultetu postigla je ogroman uspjeh. Ona je ovaj stepen studija završila sa prosjekom 9.34, a master studije, koje je završila 2014. godine završila je sa prosjekom 9.25.