Poziv za studente: Balkanska škola za mlade

„Balkanska škola za mlade“ predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka.


IUS 5

Centar za balkanske studije (BSC) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske pozivaju zainteresirane studentice i studente dodiplomskog (BA) i postdiplomskog (MA) studijskog programa da se prijave na interdisciplinarni programa „Balkanska škola za mlade“.

„Balkanska škola za mlade“ predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka. Studijski program je organiziran kroz module, obezbjeđujući osnovna znanja iz historije, međunarodnih odnosa, politologije, prava, religijskih i kultoroloških studija.

Ovaj edukacijski program se sastoji od sedam tematskih (trosatna) modula. Program obuhvata i sljedeće aktivnosti: kurs turskog jezika, radionice (liderstvo i kreativno pisanje), javne tribine i predavanja, klubovi knjiga i pisanja eseja. U okviru programa Centar za balkanske studije će organizovati i studijsko-edukacijsko putovanje u Tursku. Putovanje je planirano u periodu od 03. jula – 07. jula 2021. godine.

Program će biti održan na bosanskom i engleskom jeziku, a predavanja će držati univerzitetski profesori i predavači iz Bosne i Hercegovine i inozemstva. Projekat će se realizovati online od mjeseca februara 2021. godine do sredine jula 2021. godine.

Požurite, upis u toku, broj polaznika ograničen (20)! Da biste se prijavili pošaljite CV, motivaciono pismo i prijavni obrazac isključivo na: bsc@ius.edu.ba. U naslovu mejla je potrebno naznačiti „Prijava za Balkansku školu za mlade“. Svi zainteresirani kandidati svoje prijave mogu slati, najkasnije do petka, 19. februara 2021. godine.

Zbog ograničenog broja polaznika bit će izvršena selekcija prijavljenih s obzirom na njihove kvalitete. Polaznici koji budu odabrani biće kontaktirani i obavješteni o dodatnim detaljima vezanim za edukaciju.

Troškovi sudjelovanja u programu pokriveni su od strane organizatora.

Dodatne informacije u vezi programa možete dobiti pozivom na: +387 33 957 320 (Hamza Preljević, zamjenik koordinatora programa), ili na e-mail: hpreljevic@ius.edu.ba.

balkan skola za mlade 01

Poster možete downloadati OVDJE.