Poziv Ambasade SAD – Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena

Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena je kampanja koja ima za cilj potaknuti sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno mlade, da se angažiraju na projektima u zajednici tako što će donirati svoje vrijeme, resurse i/ili znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

“Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena” je kampanja koja ima za cilj potaknuti sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno mlade, da se angažiraju na projektima u zajednici tako što će donirati svoje vrijeme, resurse i/ili znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Obilježavajući 20 godina mira u BiH, cilj Izazova je da motivira 20,000 volontera da se u toku 2015. godine uključe u aktivnosti poboljšanja svojih zajednica.

Mogućnosti za volonterske akcije u zajednici su mnogostruke – od projekata očuvanja životne sredine i akcija čišćenja, pružanja pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna, mentoringa, kulturnih i zabavnih aktivnosti, ili jednostavno pružanja ruke pomoći da svoju zajednicu učinite boljom.

Ambasada SAD u BiH će istaknuti izvanredan rad svih organizacija koje će učestvovati u Izazovu, na stranici Facebook grupe “Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena” i pozvati predstavnike svih organizacija koje se priključe kampanji da nam se pridruže na polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti u novembru 2015.godine.

Korak #1 – Učešće je slobodno. Registrirajte svoju NVO/neformalnu grupu/školu ili ustanovu na izazov387@gmail.com i postani član facebook grupe “Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena.

Korak #2 – Izaberite da li želite učestvovati u jednoj akciji ili u cjelogodišnjoj kampanji.

Korak #3 – Pokrenite “Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena” u svojoj NVO/neformalnoj grupi/školi ili ustanovi i motivirajte svoje volontere na pozitivni angažman! Javljajte nam se sa informacijama o vašim aktivnostima do 31.5.2015 kako bi bili dio polugodišnje proslave. Postavljajte slike, tekstove i informacije na našu Izazov facebook stranicu.

Korak #4 – Izaberite najboljeg volontera/volonterku do 31.5.2015 za uvrštavanje u polugodišnju proslavu ili do 15.10.2015.g za završnu svečanost.

Izazovite sebe da činite dobro. Registrirajte se i prihvatite Izazov.

Svaka NVO/neformalna grupa/škola ili ustanova će:

  • Biti navedena kao “Šampion” u listi naših partnera
  • Dobiti certifikat o učešću
  • Vašoj NVO/neformalnoj grupi/školi ili ustanovi ćemo zahvaliti formalno na našim proslavama volontera
  • Svi najbolji volonteri će biti pozvani da učestvuju u polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti koju će organizirati Ambasada SAD u BiH.

Za dodatne informacije obratite se na izazov387@gmail.com.

Više informacija na: bosnian.sarajevo.usembassy.gov

(STUDOMAT.ba)