Povećana satnica: Studenti će zarađivati više

Dobra vijest za studente.


smiling girl with jar full money
Foto: STUDOMAT / Freepik

Vlada Hrvatske će danas donijeti uredbu o visini minimalne plate za iduću godinu, a prema najavi premijera Andreja Plenkovića ona će biti podignuta sa 700 eura na 840 eura bruto odnosno oko 672 eura neto.

Vlada će donijeti uredbu o visini minimalne plaće za iduću godinu, a prema najavi premijera Andreja Plenkovića ona će biti podignuta sa 700 eura na 840 eura bruto (oko 672 eura neto).

 – Danas ćemo podići sa 700 na 840 eura bruto. Ta odluka stupit će na snagu od 1. januara, To znači da čemo u našem mandatu da ćemo za sada više nego udvostručiti, prije 7 godine je bila 414 eura bruto. To je povećanje za čak 103 posto ili 426 eura. Ujedno zahvaljujući ovom povećanju studentsku satnicu koja danas iznos 4,48 eura povećat ćemo na 5,25 eura, izjavio je Plenković.

Još jedna važna odluka je potpisivanje dodatka kolektivnom ugovoru.

 – Nakon nekoliko sedmica pregovora, što je vrlo brzo, postignut je dogovor koji u svojoj biti ima tri ključne točke: osnovica raste za 5% i bit će isplaćena već na plaći u novembru, božićnica raste na 300 eura te novo pravo – uvođenje uskrsnice na 100 eura. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u tome, a posebnim našim partnerima u sindikatu, poručio je Plenković, prenosi Index.hr.