Potvrđena optužnica protiv učitelja glume iz Beograda Mike Aleksića

Potvrđena je opužnica protiv učitelja glume Mirolava Aleksića, koji se sumnjiči da je izvršio djelo silovanja u produženom trajanju.


mika aleksic

Srbijanski mediji prenose da je krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu na sjednici vijeća održanoj jučer, 29. juna 2021. godine, donijelo rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Mike Aleksića.

Kako navode, Aleksić se tereti za izvršenje više krivičnih dijela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih dijela nedozvoljene spolne radnje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Krivično vanpretresno vijeće smatra da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da se za okrivljenog opravdano sumnja da je izvršio navedena krivična djela. Optuženi i njegov branilac protiv ovog rješenja mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Podsjećamo, glumica Milena Radulović 17. januara obratila se javnosti kazavši kako ju je silovao profesor glume Miroslav Mika Aleksić, a potom su se javile i druge njegove učenice nakon čega je pokrenut i sudski postupak.

Aleksiću je izrečen pritvor 18. januara, a teretio se za ukupno 19 krivičnih djela u školi glume koju je vodio – 11 za spolno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih, od kojih je jedna bila maloljetna.