Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Pravnog fakulteta UNSA

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo, prof.dr. Darja Softić Kadenić i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Zinka Grbo potpisale su porazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo i Pravnog fakulteta UNSA.


darja softic kadenic i zinka grbo
prof.dr. Darja Softić Kadenić i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Zinka Grbo

Ovim sporazumom se formalizira saradnja ove dvije institucije u području naučno-istraživačke, stručne i obrazovne djelatnosti u zajedničkom interesu razvijanja i unapređenja kvaliteta kako pravničkog obrazovanja, tako i javne uprave u Kantonu Sarajevo.

– Akademska zajednica predstavlja iznimno vrijedan resurs koji se nedovoljno institucinalno valorizira. Potpisivanjem ovog sporazuma se institucionalizira jedno partnerstvo koje je potpuno prirodno i koje će omogućiti provođenje zajedničkih projektnih i drugih aktivnosti, poput uključivanja eksperata s Pravnog fakulteta u pripremu propisa i strateških dokumenata iz nadležnosti Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo, kao i uključivanje Ministarstva u proces obrazovanja studenata prava, kroz mogućnost obavljanja studentske praske u Ministarstvu, ali i sudjelovanje stručnjaka Ministarstva u izvođenju nastavnih sadržaja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, izjavila je ministrica Softić Kadenić.