Posjetite najveći online sajam američkih koledža

International Education Week (Sedmica međunarodnog obrazovanja) se obilježava svake godine u novembru širom svijeta.


EducationUSA

Škole, univerziteti, vladine i nevladine organizacije, te EducationUSA savjetodavni centri u toku IEW organizuju događaje kojima se slavi međunarodno obrazovanje, akademska i kulturna razmjena, te pozitivan društveni uticaj koji ima ovakav vid međunarodne saradnje.

Tim povodom, EducationUSA u Bosni i Hercegovini sa svoja četiri savjetodavna centra u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, organizuje preko 20 događaja širom BiH od 13. do 17. novembra 2017. godine!

Jedan od tih događaja – Online sajam američkih koledža – će se održati u srijedu, 15. novembra, u četiri Američka kutka:

– Američki kutak Banja Luka, od 16:00 do 18:00 sati
– Američki kutak Mostar, od 15:00 do 17:00 sati
– Američki kutak Sarajevo, od 14:00 do 15:00 sati
– Američki kutak Tuzla, od 15:00 do 18:00 sati

Online sajam američkih koledža je jedinstvena prilika da se upoznate i stupite u direktan kontakt sa preko 110 koledža u SAD, kao i da osvojite stipendije u iznosu od $5000!

Samo neki od koledža i univerziteta koji će se predstaviti putem ovog online sajma su: New York Institute of Technology, Emory University School of Law, University of Texas (Arlington), University of Notre Dame, University of San Diego, University of Massachusetts (Amherst, Dartmouth), University of California (Davis, Riverside, Merced, Berkeley), University of Colorado (Colorado Springs, Denver), Suffolk University, Oregon State University, Southeast Missouri State University, Miami Dade College, Pepperdine University Graziadio School of Business and Management, California Polytechnic State University, Boston Architectural College, te mnogi drugi!

Sajam američkih koledža će se održati na engleskom jeziku.

Dovoljno je da potvrdite svoje učešće na Facebook eventu tako što ćete kliknuti *Dolazim*/*Attending*! Ulaz na sve EducationUSA događaje je uvijek besplatan!

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete događaju u jednom od Američkih kutaka, registrujte se na https://www.collegeweeklive.com/international/event-schedule/international-students-day i prisustvujte sajmu sa svog ličnog kompjutera!

Za više informacija, pišite na info@eduationusa.ba ili posjetite web stranicu educationusa.state.gov.

(STUDOMAT.ba)