Posjetite 13. sajam stipendija i pronađite stipendiju za sebe

Vidimo se na 13. Sajmu stipendija u Sarajevu! I ne zaboravite potražiti i STUDOMAT štand!


Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu po 13. put organizuje svoj tradicionalni, međunarodni i jedinstveni sajam stipendija u Bosni i Hercegovini. Sajam će se održati u srijedu, 25. oktobra 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu sa početkom u 10 sati.

Ove godine će se prezentovati programi stipendiranja koji su dostupni studentima, nastavno-naučnom i nenastavnom osoblju, kao i onima koji žele nastaviti školovanje, profesionalno se usavršavati ili se dodatno obrazovati u inostranstvu. Na sajmu se će se predstaviti sve domaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje predstavljaju svoju ponudu za različite oblike finansijske i druge vrste podrške.

Posjetitelji Sajma su srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija i druge osobe zainteresovane za obrazovanje i profesionalno usavršavanje.

Posjetite Sajam, dobijte potrebne informacije o stipendijama i pronađite prilike za boravak u inostranstvu.

Sajam stipendija će biti otvoren od 10:00 do 15:00 sati. Registracija za posjetioce nije potrebna.