Portal “Snaga lokalnog” poziva aktiviste i aktivistice za rad u lokalnim zajednicama

Portal Snaga lokalnog predstavlja web mjesto koje promoviše lokalne inicijative, radi na poboljšanju kapaciteta lokalnih zajednica i organizacija da samostalno rješavaju ključne i relevantne izazove u Bosni i Hercegovini.


Young people business

Jedan od ključnih zadataka u okviru programa Snaga lokalnog jeste uključivanje i umrežavanje svih postojećih i novih inicijativa usmjerenih na razvoj zajednice.

Kroz dosadašnji rad uočili smo mnoge građanke i građane Bosne i Hercegovine (aktivistice i aktiviste), koji sprovode sjajne aktivnosti u svojim zajednicama, neke od njih na žalost ostaju u sjeni i ne dožive onaj efekat koji bi trebalo da ostave. 

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mnoge od ovih inicijativa zaslužuju bolju vidljivost i promociju, te s tim u vezi pozivamo sve aktivistice i aktiviste da nam šalju informacije, kratke izvještaje ili pak eseje o svojim sprovedenim akcijama u lokalnim zajednicama. Također, u rubriku „kutak za aktivistice i aktiviste u lokalnim zajednicama“ dobrodošle su informacije i podaci sa terena, kao što je ukazivanje na pozitivne promjene / inicijative ili pak probleme koji se dešavaju u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine, piše direkcija portala Snaga lokalnog.

161923039 3894325417326882 7788336245932114209 n

Pozivaju se sve aktivistice i aktivisti, prvenstveno mladi ljudi, koji žele da poboljšaju stanje ili da promovišu svoje sprovedene aktivnosti u lokalnim zajednicama da se odazovu na poziv i da zajednički sa portalom Snaga lokalnog isprate i ispromovišu datu aktivnost.

Svoje radove možete slati putem e-pošte info@snagaloklanog.ba

Ovaj poziv, kao i napor za bolje zajednice, nema rok trajanja i stalan je.

Radujemo se mogućnosti da zajedno sarađujemo i gradimo jače i bolje lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini, navode iz direkcije.