Popularne studentske novogodišnje odluke

Ljudska priroda diktira pravilo kako se sve mijenja početkom nove godine. Možda je to iz potrebe da zaista osjetimo kako je nastupilo novo doba u kojem će se zaboraviti sve loše odluke, možda je to iz razloga što prvih par sedmica, koliko nas drži odlučnost u ostvarivanju novogodišnjih želja, imamo urednije raspoređena dešavanja u svom životu.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Svake godine ljubitelji statistika se sjete napraviti listu popularnih novogodišnjih odluka. Neke su općenite, a neke su bazirane na ciljanim populacijama pa su tako i studenti dobili svoju listu najčešćih odluka.

Ljudska priroda diktira pravilo kako se sve mijenja početkom nove godine. Možda je to iz potrebe da zaista osjetimo kako je nastupilo novo doba u kojem će se zaboraviti sve loše odluke, možda je to iz razloga što prvih par sedmica, koliko nas drži odlučnost u ostvarivanju novogodišnjih želja, imamo urednije raspoređena dešavanja u svom životu.

Donosimo vam pet najpopularnijih novogodišnjih odluka i ciljeva koji su se, kontinuirano, pojavljivali na studentskim listama.

1. Vježbaj više – jedi manje!

Vjerovatno je ova novogodišnja odluka najčešća, ne samo među studentskom populacijom već i općenito. Ljudi su nezadovoljni svojim izgledom, a krivica leži u načinu života koji smo usvojili. Studenti su primorani sjediti na predavanjima ili za knjigom i kada prođe sva pomutnja oko kolokvija i ispitnih rokova se u biti shvati koliko se kilograma nabralo. Često iskrivljena slika o samome sebi nastaje i zbog medijske pompe oko idealnog ljudskog tijela.

Savjeti: Prihvatite činjenicu kako nijedan čovjek nije idealan. Ne robujte dijetama i uravnotežite prehranu i obroke. Upotrebljavajte stepenice umjesto lifta. Iskoristite pogodnosti studentskih teretana i ostalih programa.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.