Ponos BiH: Azra Osmančević proglašena je za liderku godine u Švedskoj

Azra je ostvarila nevjerovatno postignuće u Švedskoj.


azra osmancevic
Foto: Facebook

Azra Osmančević proglašena je za liderku godine u Švedskoj za 2023. godinu. Glavna švedska organizacija za liderstvo Ledarna – Sveriges chefsorganisation svake godine odaje počast ženama, lidericima.

Cilj je inspirisati mlade žene da postanu menadžerke i liderice u svojim blastima zanimanja. Ovogodišnja pobjednica je naša Azra Osmančević, voditeljica poslovnog razvoja sadržaja, Viaplay Group.

Ona je i suosnivač legalne tehnološke kompanije Justic, čiji je cilj demokratizirati zakon nudeći privatnim licima lake i pristupačne digitalne alate za samopomoć. Azra je također aktivni investitor, profesionalac u odboru i osnivač Femtorship, mentorskog programa za mlade žene.

 – Posebno sam sretan jer su mnogi mladi ljudi u Bosni i Hercegovini imali priliku čuti govor Azre na Bosnia & Herzegovina Futures Foundation Futures Leaders Summit 2022. u Sarajevu. Azra, čestitam na ovom nevjerovatnom postignuću i hvala ti što ne zaboravljaš svoje bosanske korijene, poručio je prof Edhem Čustović u statusu na Facebooku.