Ponos BiH: Amer iz Travnika uspješno odbranio doktorsku tezu u Grazu

Amer je diplomirao i magistrirao na Univerzitetu u Sarajevu.


amer

Amer Kajmaković iz Travnika je uspješno odbranio doktorsku tezu na Tehničkom univerzitetu u Grazu TU Graz i omogućio svim ljudima u BiH da se ponose sa još jednim mladim doktorom nauka.

Kako je na svom Facebook profilu napisao Dr. Edhem Čustović, Amer je završio Mješovitu srednju tehničku školu u Travniku, a zatim je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Amerovu izjavu nakon odbrane prenosimo u cjelosti:

 – Želio bih da se zahvalim svojim izuzetnim profesorima, prof. Kay Römer (Tehnološki univerzitet u Gracu) i prof. Simon Mayer (Univerzitet St. Gallen), na njihovoj neprocjenjivoj podršci i smjernicama tokom ovog iskustva.

Također bih želio da izrazim svoju duboku zahvalnost Institutu za tehničku informatiku pri TU Graz i Pro2Future GmbH za njihovu nepokolebljivu podršku i za negovanje pogodnog istraživačkog okruženja. Posebno zahvaljujem svim mojim prijateljima koji su me podržavali na tom putu, posebno Konradu Diwoldu na njegovoj neprocjenjivoj akademskoj i tehničkoj podršci i stalnom ohrabrenju tokom cijelog procesa. Velika zahvalnost ide i Danielu Krausu na njegovoj podršci i što je strpljivo slušao moje beskrajne priče o usponima i padovima mog akademskog puta.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, želio bih da izrazim svoju zahvalnost svojoj porodici na njihovom nepokolebljivom prisustvu, strpljenju i podršci tokom ovog izazovnog vremena.

STUDOMAT upućuje iskrene čestitke Ameru.