Pomozimo Belmi, studentici sa UNSA koja boluje od tumora mozga

Podržite kampanju "Da Belma pobijedi tumor na mozgu".


Foto: Facebook

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila je apel za pomoć studentici, apsolventici Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

 – Apel pokrećemo za Belmu, apsolventicu Farmaceutskog fakulteta UNSA koja ima tumor na mozgu. Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM. Molimo vas za podjelu apela.

Belma Kevro iz Ilijaša na drugoj godini fakulteta počela je osjećati simptome poput glavobolja praćenih povraćanjem, smetnje sa vidom i liječena je od migrena, a nakon godinu dana dobila je kobnu dijagnozu – tumor na mozgu.
Imala je dvije operacije u Sarajevu kada joj je odstranjen tumor od 5 cm, ali je ostao mali dio koji je ponovo narastao na 3 cm, a ona se sve lošije osjeća i sve više zaboravlja.

Advertisements

Ova 26-godišnjakinja sa suzama u očima je saslušala doktora koji joj je rekao da poslije operacije može imati trajne smetnje sa pamćenjem što joj je nateže palo, jer su joj ostala još dva ispita nakon kojih je htjela mijenjati svijet na bolje.
Za njen operativni zahvat potrebno je 27.500 eura. Belmina porodica uspjela je uz pomoć dobrih ljudi prikupiti 11.890 eura, a mi želimo uz vašu pomoć prikupiti preostalih 15.610 eura.

Ovoj djevojci nad kojom strepe njeni roditelji i sestra Elma koji su također lošeg zdravstvenog stanja i 13-godišnji brat Belmin, osim poziva na broj 17022 možete pomoći i donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa.

Na koji način možete pomoći, pogledajte u nastavku teksta ili klikom ovdje.

Apel pokrećemo za Belmu, apsolventicu Farmaceutskog fakulteta UNSA koja ima tumor na mozgu. Pozivom na broj 17022…

Posted by Pomozi.ba on Sunday, 4 September 2022