Pogledajte kako je izgledala fakultetska prijavnica 1922. godine, a kako prijemni ispit na Harvardu [FOTO]

Pogledajte kako je izgledala fakultetska prijavnica 1922. godine na Elon Univerzitetu, a kako prijemni ispit na Harvardu iz 1869. godine.


03.10.2014. 13:47
Foto: AFP

Elon je smješten u Sjevernoj Karolini, a osnovan je 1889. godine. Trenutno na njemu studira više od 6000 studenata koji dolaze iz 47 država SAD-a, a prošle je godine univerzitet rankiran kao prvi u kategoriji južnih regionalnih sveučilišta, prenosi portal Studentski.hr.

Za razliku od prije, sada se traži ispunjavanje više stranica aplikacijskog obrasca, pisanje eseja i 200 dolara koji služe kao depozit za sobu u domu. Prije je bilo dovoljno ispuniti samo jedan papir i dati pet dolara:

Za razliku od Elona, Harvard je s razlogom univerzitet s tradicijom. Na linku možete provjeriti kako je izgledao prijemni ispit iz 1869. godine. Da li biste znali riješiti ove zadatke?

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.