Počeo 5. Sarajevo Innovation Summit 2022

Svake godine okuplja preko 300 učesnika iz cijelog svijeta, a govornici i predavači su najveći svjetski eksperti iz oblasti inovacija.


viber image 2022 12 01 11 20 27 193
Foto: Sarajevo.ba

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo u saradnji sa Misijom USAID u Bosni i Hercegovini, organizovali su u četvrtak u Sarajevu peti Sarajevo Innovation Summit. U fokusu Sarajevo Innovation Summita 2022. je najaktuelnija tema današnjice energetska i klimatska kriza.

– Znamo da je energija jedna od najvažnijih tema današnjice posebno pitanje tranzicije u čistu energiju. Cijelom svijetu je neophodna tranzicija prema čistoj energiji kako bismo zaustavili klimatske promjene koje nam se evidentno događaju, ali isto tako je jasno da se to neće moći dogoditi bez zajedničkog rada, bez dodatnog napora i najvažnije bez inovacija, kazala je direktorica Misije za međunarodni razvoj pri USAID-u u BiH Courtney Chubb, koja je dodala da će USAID nastaviti podržavati BiH ka njenoj tranziciji prema čistoj energiji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta, istakla je da je Sarajevo Innovation Summit jedan od najvećih događaja o inovacijama u regionu, piše oslobodjenje.ba.

– Prema svjetskim izvještajima o investicijama u energiju u narednom periodu biće potrošeno 12 posto više sredstava za čistu energiju nego što je bilo u periodu prije Covida i to nam dovoljno govori o značaju ovogodišnje teme, istakla je Selimović.

Sarajevo Innovation Summit već petu godinu zaredom okuplja stručnjake, predstavnike poslovne zajednice, donosioce politika i entuzijaste koji dijele zajednički motiv, a to je kako inovacijama unaprijediti i kreirati bolje društvo. Svake godine okuplja preko 300 učesnika iz cijelog svijeta, a govornici i predavači su najveći svjetski eksperti iz oblasti inovacija.