Pet savjeta kako napisati mail kojim ćete sebi povećati šanse za zaposlenje

Neverbalna komunikacija olakšala nam je, ali i otežala sklapanje poslova - evo nekoliko savjeta kako pisati mailove kojima klijenti i partneri neće moći odoljeti.


Neverbalna komunikacija olakšala nam je, ali i otežala sklapanje poslova – evo nekoliko savjeta kako pisati mailove kojima klijenti i partneri neće moći odoljeti. [NASTAVAK]

4. Odredite ton

Ponovno čitanje je i prilika da provjerite je li e-mail primjerenog tona. Obraćate li se preslužbeno nekome s kime ste često sarađivali, lično ga upoznali i neformalno komunicirali? Ili ste možda počeli neformalnim pozdravom e-mail nekome koga nikad niste upoznali? Zlata vrijedan savjet je i – pazite na uzvičnike. Kako bismo prenijeli svoje oduševljenje idejama, skloni smo stavljati previše uzvičnika, a to je znak lošeg pisanja i jednostavno izgleda smiješno.

5. Zamislite da ga čita bilo ko

Biste li se posramili kad bi se vaš e-mail mogao javno pročitati – metoda je provjere koja je najefikasnija. Ako bi vas bilo sram – bilo zbog grešaka, tona ili sadržaja – onda mail koji ste napisali jednostavno ne valja.

(24sata.hr)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X