Pet poslova koje možete raditi bilo gdje

Izraz 'poslovi na daljinu' primjenjuje se na poslove koje možete obavljati bilo gdje – sve što vam je potrebno jest internetska veza.


posao ilustracija
Foto: Ilustracija

Broj ljudi koji rade od kuće (ili bilo koje lokacije koja nije ured) je u neprekidnom rastu i ne djeluje kao da će broj takvih zaposlenika opadati. Mnoge kompanije na taj način štede financijske sredstva, a zaposlenici zauzvrat ne moraju trošiti vrijeme na prijevoz. Dodatno, čini se kako ta praksa smanjuje broj otkaza, budući da su zaposlenici zadovoljniji uvjetima rada.

Donosimo pet vrsta poslova koje možete raditi od bilo kud:

Služba za korisnike

Ovo bi se moglo nazvati ‘win-win’ situacijom – pomažete drugima dok se nalazite na svoj omiljenom mjestu (ili bilo kojem mjestu, samo da nije ured). Da biste obavljali taj posao, potrebno vam je računalo, internetska veza, telefon te komunikacijske vještine. Ovaj posao se često nudi na pola radnog vremena, a nudi se i fleksibilno radno vrijeme.

Administrativni poslovi

Posljednjih nekoliko godina drastično raste broj administrativnih zanimanja koja možete obavljati od kuće. Primjeri takvih poslova su pozicije administrativnih koordinatora, izvršnih asistenata, uredske administracije i slično. Sve što vam treba je internetska veza, računalo i mobitel.

Prodaja

Prodajne poslove se jednako efikasno može obavljati i iz ureda i ispod palme. Regionalni menadžeri prodaje, prodajni konzultanti, specijalisti za razvoj poslovanja i ostali kvalificirani za takva zanimanja zbog velike potražnje imaju mogućnost izbora gdje žele obavljati svoj posao.

Edukacija i trening

Držite predavanja preko interneta ili podučavate strane jezike? Sve to možete obavljati odakle god poželite. Online edukacija ne zahtijeva sjedenje u uredu ili nekom zatvorenom prostoru, a broj tečajeva koji se održavaju putem interneta samo raste.

Programiranje i izrada web stranica

Bavite se programiranjem, izradom web stranica, smišljate ideje ili pomažete drugima da dođu do ideja? Brojne karijere u području tehnologije je moguće raditi od bilo gdje.

Osim navedenih, mnogo je ‘novih poslova’ kojima je zajednički nazivnik činjenica da nisu vezani za uredski stolac. Jedan od primjera je pozicija menadžera za društvene mreže. Ako vam je životni san raditi posao koji volite bez obveze da sjedite u uredu osam sati dnevno, uzmite u obzir neke od gore navedenih karijera.

(Lider/eKapija)