Pas magistrirao na američkom univerzitetu

Svaki je student kroz cijelu akademsku godinu suočen s danima punim izazova, koji se sastoje od kolokvija, ispitnih rokova, predaja zadaća, seminara, redovnih odlazaka na predavanja, ali i neizostavnog studentskog bankrota kada niskobudžetno postane elitno.


26.04.2016. 03:00
Foto: Studentski.hr
Foto: Studentski.hr

Ali, čovjekov najbolji prijatelj pokazao se i u narednom slučaju prestižniji i uspješniji od svog dvonožnog prijatelja koji se naziva čovjekom.

Naime, Carlos Mora nedavno je magistrirao na studiju socijalnog rada i savjetovanja na Univerzitetu John Hopkins. Kroz sve godine njegova studiranja pratio ga je njegov prijatelj – labrador Kirsch. Univerzitet je, osim njegovom vlasniku, počasnu diplomu dodijelilo i Kirschu, četveronožnom veselom labradoru koji je prisustvovao svakom predavanju sa svojim vlasnikom. Naravno, Kirsch je učestvovao u svečanoj dodjeli diploma, a savršeno se uklopio i prikladnom odjećom.

– Naš posljednji diplomac koji će večeras dobiti diplomu je Carlos Mora sa svojim psom vodičem Kirschom. S obzirom da je Kirsch sjedio na svakom predavanju s Carlosom, obojica će dobiti magistarsku diplomu savjetnika za osobe s mentalnim poremećajima. Također naglašavamo da Kirsch nije morao platiti školarinu, kazali su predstavnici Univerziteta John Hopkins.

Neka vam čovjekov najbolji prijatelj bude uzor u mnogočemu, pa čak i u studiranju!

(Studentski.hr)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.