Pas ili mačka? Odgovor na ovo pitanje može otkriti puno toga o vama

Volite li više mačke ili pse? Odgovor na ovo pitanje može otkriti puno toga o vašoj osobnosti i karakteru. Zabavite se i u nastavku provjerite ima li istine u mišljenju stručnjaka o razlikama između ljubitelja pasa i mačaka


2. “Mačkoljupci” su individualci, a osobe koje vole pse igraju prema pravilima

Nekoliko istraživanja pokazalo je da vlasnici mačaka nisu konformisti. Odlikuje ih individualizam. Prema mišljenju stručnjaka, ova karakteristika zapravo je preslika osobnosti mačaka koje su poznate po tome da se ne vole prilagođavati vlasnicima, nego se naposljetku mi prilagođavamo njima.

Prema uvriježenoj predrasudi, osobe koje vole mačke smatraju se neurotičnima, ali većina istraživanja to nije potvrdila. Upravo suprotno, vlasnici mačaka pokazali su se kao emocionalno stabilne osobe. Ljubitelji pasa također mogu biti individualci s izraženim nekonformističkim stavovima, ali za razliku od osoba koje vole mačke, bez problema igraju prema pravilima društva.

3. Različiti motivi za odabir kućnog ljubimca

Prema podacima iz istraživanja koje je provela profesorica psihologije Denise Guastello sa svojim timom, 38% vlasnika pasa odabralo je tu životinju za kućnog ljubimca jer su željeli društvo i motiv za izlazak iz kuće, a 45% vlasnika mačaka u svom ljubimcu traži ljubav i privrženost. Iako se naposljetku sve svodi na potrebu za društvom, i ovdje je očita razlika između ekstrovertirane i introvertirane osobnosti ljubitelja pasa i mačaka.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!