Par trikova za polaganje svih ispita na prvom roku

Većina će se studenata složiti da je razdoblje ispitnih rokova jedno od najstresnijih razdoblja studiranja i da je neke ispite nemoguće položiti na prvom roku. Uz malo više rada na sebi i uklanjanju nekih navika, ali i uvođenju novih, učenje bi vam moglo postati produktivnije i zanimljivije, a time vam je i prolazak na ispitu iz prve zagarantovan.


Osim onih dobrih starih savjeta poput spavajte osam sati dnevno, pijte dovoljno tekućine, nađite vremena za tjelovježbu mi vam donosimo pomalo drugačije savjete, koji će vam, ako ih budete slijedili, itekako pomoći u uspješnom svladavanju gradiva, prenosi studentski.hr.

1. Odbijte izlazak

Subota je navečer i silno želite izaći, ali znate da vas u ponedjeljak čeka jedan od najvažnijih ispita. Imate već 3525325 propuštenih poziva od ekipe i razmišljate da vam taj jedan izlazak sigurno neće naškoditi jer, naravno, ako i padnete, uvijek postoji drugi rok. Međutim, zašto ne biste ostali tu jednu subotu kući i naučili, pa prošli iz prve kako bi si za kasnije osigurali mnogo više subotnjih izlazaka? Razmislite o toj opciji. Ovo također vrijedi i za odlaske na kafu. Bolje da ne odete na tu jednu kafu i ostanete kući učiti za ispit, nego da odete na nju i cijelo vrijeme razmišljate kako ste sada na kavi, a skripta i znanje koje se nalazi u njoj čeka da ga usvojite. Recite ne bez grižnje savjesti kako bi vam kasnije bilo lakše u potpunosti se prepustiti odmaranju i druženju, kada za njega zaista dođe vrijeme.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.