Otvoreni novi ulaz i savremena čekaonica Kliničkog centra Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

"Veterinarski fakultet još jednom demonstrira svoju opredijeljenost ka unapređenju nastavnog procesa i svojih usluga."


veterinarski fakultet

Završena je još jedna od faza rekonstrukcije Kliničkog centra Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu otvaranjem novog ulaza i savremene čekaonice sa recepcijom.

Projekat cjelokupne rekonstrukcije klinika Veterinarskog fakulteta je urađen prema preporukama konsultativne posjete Evropske asocijacije ustanova za veterinarsko obrazovanje (EAEVE) i utvrđen je prioritetima Strategije Veterinarskog fakulteta koju je usvojilo Vijeće Fakulteta.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 105.500 KM,  od čega je 19.019 KM obezbijeđeno kroz projekat Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, a ostatak je finansiran sredstvima zarađenim kroz stručno-operativni rad laboratorija i klinika Fakulteta.

obnova veterinarski fakultet

  – Jako sam sretan što je projekat, koji je počeo još u vrijeme mandata prof. dr. Nihada Fejzića, konačno priveden kraju unatoč ovim teškim vremenima. Realizacija projekta vrši se u fazama, većinom iz sredstava koje Fakultet zarađuje kroz svoje posebne aktivnosti. Ovim Veterinarski fakultet još jednom demonstrira svoju opredijeljenost ka unapređenju nastavnog procesa i svojih usluga. Naša vizija se ostvaruje, rekao je dekan prof. dr. Muhamed Smajlović.