Otvorene prijave za STIFF – međunarodni studentski filmski festival

Nakon tri uspješna izdanja i više od 200 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta prikazanih u programima festivala STIFF - međunarodni studentski filmski festival najavljuje četvrto izdanje (Rijeka, od 19. do 22. oktobara 2017.) i poziva autore da prijave svoje radove.


U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze sljedeće kategorije: studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. januara 2015. godine.

Advertisements

STIFF ove godine fokus stavlja na društveno angažirane (social issues) filmove svih žanrova, za koje je prijava besplatna, do early bird roka, 20. februara. Novost je i otvaranje festivala prema mladim autorima, pa se u kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

Advertisements

Posljednji je rok za sve prijave 20. april 2017. godine.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati osigurane titlove na engleskom jeziku te se prijavljuju isključivo preko Film Freeway platforme. Screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC), a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala besplatan je s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:

(Oslobođenje)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!