Otvorena 45. sezona u Studentskom pozorištu Banjaluka

Premijernom izvođenju komada „Nakon predstave“, pored rektora Gajanina prisustvovali su ugledni naučni i kulturni radnici, profesori i studenti Univerziteta u Banjoj Luci.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U četvrtak, 15. jula 2021. godine od 20.30 počela je 45. sezona u Studentskom pozorištu pod nazivom: „100LICA“. Sezonu je prigodnim govorom svečano otvorio rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Radoslav Gajanin.

Advertisements

Rektor Gajanin je prije svega svim studentima i profesorima, kao i publici poželio dobrodošlicu u Podrum scenu, te istakao kako je Banjaluka već odavno i privredni i kulturni centar šire regije, a Studentsko pozorište treći teatar u gradu na Vrbasu. Rektor je posebno istakao značaj okupljanja kreativnih mladih ljudi – studenta, ali i srednjoškolca i radnika oko ideje razvoja pozorišne umjetnosti na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Zato je posebnu zahvalnost uputio entuzijastima i zaljubljenicima u pozorišnu umjetnost koji su donijeli odluku o osnivanju Studentskog pozorišta i doprinijeli kvalitetnom radu Banjalučkog studentskog pozorišta na kulturnoj mapi našeg grada, Evrope i svijeta. Rektor Gajanin, takođe je javno čestitao na uspješnoj diplomskoj predstavi glumici Nadeždi Kostić poželim joj mnogo uspjeha u daljem profesionalnom radu, uz nadu da će i drugi studenti Univerziteta u Banjoj Luci imati priliku da sarađuju sa Studentskim pozorištem, piše Buka.

Čestitam Banjalučkom studentskom pozorištu početak 45. sezone otvaranje i želim da nastave da nižu nove uspjehe. Na radost i ponos svih nas! Proglašavam 45. sezonu svečanom otvorenom, rekao je rektor Radoslav Gajanin

Advertisements

Nakon govora rektora Gajanina, odigrana je premijera komada „Nakon predstave“, autora Zorana Kostića, a u režiji Jelene Trepetove Kostić.

Producent predstave Aleksandar Pejaković, zahvalio se prodici Kostić što su prihvatili njegov prijedlog da realizuju komad „Nakon predstave“ koji govori i nezaboravljenim porodičnim ranama prouzrokovanim sistemima sada već dvije propale države SFRJ-u i SSSR-u.

Oduševljen sam da je i publika prihvatila sve emocije koje su došle sa scene i s obzirom na sve viđeno predviđam bogat festivalski život diplomske predstave Nadežde Kostić, dodao je producent Aleksandar Pejaković.