Otvoren konkurs za ovogodišnje stipendije kompanije m:tel


I ove godine kompanija m:tel raspisuje konkurs za dodjelu 15 studentskih stipendija kao podršku razvoju i obrazovanju budućih profesionalaca, a koju kontinuirano pruža više od jedne decenije. Na konkurs se mogu prijaviti studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Tuzli i studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Advertisements

Uslovi prijave još od prošle godine izmijenjeni su i olakšani, pa tako pri izboru stipendista ne postoji zadati prosjek ocjena koji se vrednuje, nego će prednost imati studenti sa višom prosječnom ocjenom i manjim brojem obnovljenih godina studija.

– Studenti koji postanu m:stipendisti će dobijati novčani iznos do kraja prvog ciklusa studija ukoliko redovno ispunjavaju studentske obaveze. Mjesečni iznos stipendije iznosiće 400 KM za studente smjera Telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci i 300 KM za ostale studente navedenih fakulteta i smjerova u konkursu, navode iz m:tel-a.

Advertisements

Takođe, i ove godine ističu se pogodnosti koje kompanija nudi za stipendiste poput mogućnosti obavljanja stručne prakse, mogućnost plaćenog smještaja za studente iz drugih gradova tokom obavljanja prakse, kao i mogućnost zaposlenja u kompaniji po završetku fakulteta. Pored novčanog dijela stipendije, sve ovo su dodatne aktivnosti kojim kompanija podržava perspektivne mlade studente i pruža im mogućnost profesionalnog razvoja.

Rok za podnošenje prijava je do 15. decembra 2023. godine. Više detalja i informacija studenti mogu pronaći na sajtu www.mtel.ba/Stipendije, a za dodatna pitanja tu je i e-mail adresa: stipendija@mtel.ba.