Otvoren konkurs za m:stipendiste: “Stipendije za budućnost”

Kompanija m:tel otvorila je konkurs za izbor pete generacije m:stipendista.


Foto: m:tel
Foto: m:tel

Kompanija m:tel otvorila je konkurs za izbor pete generacije m:stipendista.

“Stipendije za budućnost” je naziv konkursa kojim kompanija m:tel i ove godine, kao i prethodne četiri, poziva najbolje studente fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija da se prijave i postanu m:stipendisti pete generacije.

Konkurs je objavljen 14. novembra 2014. godine i ostaje otvoren 30 dana od dana objave, a pravo da se na njega prijave imaju svi studenti završne godine i apsolventi prvog ciklusa studija sa prosjekom ocjena iznad 8, koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja.

Konkurs se odnosi na studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru, te Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Novih 25 talentovanih studenata će se pridružiti svojim kolegama koji su prethodne četiri godine imali priliku postati stipendisti kompanije m:tel, a takođe i oni će dobijati mjesečni iznos stipendije od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.

Kompanija m:tel svojim stipendistima obezbjeđuje i stručnu praksu u kompaniji u trajanju od mjesec dana, kao i stručno lice koje će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.

Ono što ovaj konkurs čini posebnim jeste što se pri izboru najboljih studenata uzima u obzir i njihovo učestvovanje u međunarodnim stručnim i naučnim takmičenjima, te posjedovanje međunarodno priznatih sertifikata iz oblasti koja je predmet studiranja.

Takođe, osvojene nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su kultura, umjetnost i sport, te angažman u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima, jedna je od dodatnih kategorija koje mogu imati uticaj na konačnu listu najboljih studenata.

Više informacija o m:stipendijama na www.mtel.ba/mstipendije ili putem mejla minfo@mtel.ba.

(mondo.ba)