Osam godina postojanja studentske organizacije BEST Mostar

Već osam godina mostarski studenti kroz prijateljstvo, zabavu, fleksibilnost, učenje i napredak nižu uspjehe i razvijaju svoje profesionalne vještine. Za 2020. godinu planirana su tri događaja: inženjersko takmičenje – EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.


IMG 20191024 170311 182

Mjesec decembar vrijednim studentima iz Mostara će ostati upamćen zbog obilježavanja osam godina postojanja studentske organizacije BEST Mostar.

Smatraju da je najbolji način proslave godišnjice unaprijeđivanje znanja i sposobnosti te su tim povodom uz certificirane trenere  unaprijedili svoje znanje i sposobnosti na Vikend seminaru. Imali su priliku slušati treninge među kojima su ‘’feedback’’, ‘’effective meetings’’, ‘’interaction design’’ i ‘’knowledge transfer’’. S obzirom da su organizacija koja nastoji da proširi svoje vidike i stekne nova poznanstva na  Vikend seminaru učestvovali su i članovi iste organizacije iz susjednih zemalja.

Ovo je samo jedan od  uspješno organizovanih događaja koje je BEST Mostar realizirao u 2019. godini. Osim Vikend seminara, BEST je organizovao i inžinjersko takmičenje – EBEC, akademski seminar Web Dev Redemption i informativnu brošuru „Brucoški vodič.“

Kroz svoje osmogodišnje postojanje, BEST Mostar je okupio više od 250 lokalnih studenata, a važno je istaknuti da su neki od  njih osnivači ili uposlenici vodećih kompanija u BiH. Uspješno je organizovano niz događaja među kojima su Dani inženjera – EBEC, Kongres mladih lidera, radionice pisanja motivacionih pisama, te  akademske seminare iz oblasti informacionih tehnologija.

IMG 20191016 WA0004

Nemoguće je zaustaviti entuzijazam ovih studenata koji uvijek žele više od svog obrazovanja i shodno tome poručuju da će naredna godina biti uspješnija od prethodnih te se nadaju većem odazivu studenata i saradnika.  Trenutno su  u fazi priprema tri događaja planirana za 2020. godinu, a to su inženjersko takmičenje EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.

Naime, BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Evropske organizacije studenata tehnike i tehnologije – BEST (Board of European Students of Technology). Ova organizacija je odličan pokazatelj šta studenti mogu da urade, pokažu svoju inicijativu i budu ustrajni u svojim ciljevima, a njeni članovi su studenti koji izvan formalnog obrazovanja nastoje uraditi nešto više za svoje kolege, Univerzitet i Mostar . Misija BEST-a je pomaganje studentima da se prihvati međunarodni način razmišljanja i postigne bolje razumijevanje različitih kultura, te razvijanje sposobnosti za rad i mogućnosti za lični razvoj studenata.

Ukoliko ste zainteresovani za učlanjenje kontaktirajte ih putem maila mostar@best.eu.org ili društvenih mreža.