Osam godina postojanja studentske organizacije BEST Mostar

Već osam godina mostarski studenti kroz prijateljstvo, zabavu, fleksibilnost, učenje i napredak nižu uspjehe i razvijaju svoje profesionalne vještine. Za 2020. godinu planirana su tri događaja: inženjersko takmičenje – EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.


Mjesec decembar vrijednim studentima iz Mostara će ostati upamćen zbog obilježavanja osam godina postojanja studentske organizacije BEST Mostar.

Advertisements

Smatraju da je najbolji način proslave godišnjice unaprijeđivanje znanja i sposobnosti te su tim povodom uz certificirane trenere  unaprijedili svoje znanje i sposobnosti na Vikend seminaru. Imali su priliku slušati treninge među kojima su ‘’feedback’’, ‘’effective meetings’’, ‘’interaction design’’ i ‘’knowledge transfer’’. S obzirom da su organizacija koja nastoji da proširi svoje vidike i stekne nova poznanstva na  Vikend seminaru učestvovali su i članovi iste organizacije iz susjednih zemalja.

Advertisements

Ovo je samo jedan od  uspješno organizovanih događaja koje je BEST Mostar realizirao u 2019. godini. Osim Vikend seminara, BEST je organizovao i inžinjersko takmičenje – EBEC, akademski seminar Web Dev Redemption i informativnu brošuru „Brucoški vodič.“

Kroz svoje osmogodišnje postojanje, BEST Mostar je okupio više od 250 lokalnih studenata, a važno je istaknuti da su neki od  njih osnivači ili uposlenici vodećih kompanija u BiH. Uspješno je organizovano niz događaja među kojima su Dani inženjera – EBEC, Kongres mladih lidera, radionice pisanja motivacionih pisama, te  akademske seminare iz oblasti informacionih tehnologija.

Nemoguće je zaustaviti entuzijazam ovih studenata koji uvijek žele više od svog obrazovanja i shodno tome poručuju da će naredna godina biti uspješnija od prethodnih te se nadaju većem odazivu studenata i saradnika.  Trenutno su  u fazi priprema tri događaja planirana za 2020. godinu, a to su inženjersko takmičenje EBEC, akademski seminar ‘’Microservices? Let’s talk about it.’’ i Regionalni sastanak.

Naime, BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Evropske organizacije studenata tehnike i tehnologije – BEST (Board of European Students of Technology). Ova organizacija je odličan pokazatelj šta studenti mogu da urade, pokažu svoju inicijativu i budu ustrajni u svojim ciljevima, a njeni članovi su studenti koji izvan formalnog obrazovanja nastoje uraditi nešto više za svoje kolege, Univerzitet i Mostar . Misija BEST-a je pomaganje studentima da se prihvati međunarodni način razmišljanja i postigne bolje razumijevanje različitih kultura, te razvijanje sposobnosti za rad i mogućnosti za lični razvoj studenata.

Ukoliko ste zainteresovani za učlanjenje kontaktirajte ih putem maila mostar@best.eu.org ili društvenih mreža.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!