Općina Jajce raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Konkurs je otvoren do 15. marta 2023. godine.


smiling student
Ilustracija: Freepik / STUDOMAT

Općina Jajce raspisala je konkurs za dodjelu 140 stipendija redovnim studentima prvog ili drugog ciklusa studija u akademskoj 2022/23. godini, a studiraju na visokoškolskim državnim ustanovama u Bosni i Hercegovini ili izvan Bosne i Hercegovine i imaju prebivalište na području Općine.

Pravo prijave na konkursu imaju redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija, državljani Bosne i Hercegovine sa stalnim mjestom boravka studenta i roditelja na teritoriji Općine, prvi put upisani na godinu studija, nisu stariji od 21. godinu kada upisuje prvu godinu studija i nisu stariji od 26. godina za ostale godine studija.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ove akademske godine Općina dodjeljuje ukupno 140 stipendija, a stipendije se dodjeljuju za deset (10) mjeseci akademske 2022/23. godine u mjesečim iznosima od po 100,00 KM.

Prijavu na Javni poziv za dodjelu stipendije u akademskoj 2022/23. godini sa javnim ispravama navedenim u tački III Javnog poziva, kandidati predaju na šalter sali Općine Jajce, neposredno ili putem pošte na adresu: Općina Jajce, Komisija za dodjelu stipendija, sa naznakom “Prijava na Javni poziv za dodjelu stipendija-ne otvarati”, Nikole Šopa bb, 70101 Jajce,

Konkurs je otvoren do 15. marta 2023. godine, a za više detalja možete pogledati ovdje.