Održana promocija 9. generacije diplomanata IUS-a

U subotu, 17. juna 2017. godine Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je odao priznanje devetoj generaciji diplomanata sa sva tri ciklusa studija za sav njihov rad i uspjeh na akademskom putovanju. 229 diplomanata (bakaleuarata, master i doktorskih studija) proslavilo je svoja postignuća.


promocija ius 2017 13 1

Rektor IUS-a izrazio je svoju sreću zbog svih diplomanata i njihovih porodica te podsjetio diplomce da, gdje god se našli, znaju da su IUS-ovi diplomci i da učine IUS ponosnim.

– Ovo je dan za slavlje i događaj koji nam daje priliku da odamo počast bogatstvu znanja, talentu i potencijalu okupljenom ovdje, danas. Svi znamo da je ljudski kapital jedan od osnovnih stubova izgradnje modernog društva. Vidim da IUS jako uspijeva u tome da pripremi naše studenate za bolju budućnost i bolji svijet. Dragi diplomci klase 2017, ovo je dan za priznanje vaših postignuća i slavlje završetka vaših neprospavanih noćih i umornih dana! Pobijedili ste izazove obrazovanja! Vi ste prigrlili IUS-ovu misiju traganja za dobrim, za istinom, misiju učenja i otkrića. Diplomci klase 2017, postavite vaše ciljeve visoko, volite što radite, budite posvećeni onome što radite i ustrajte u radu, jer to je jedini način da se ističete u današnjem i sutrašnjem vremenu, kazao je rektor u svom obraćanju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ceremoniji je prisustvovalo više od dvije hiljade ljudi, među kojima mnoge ličnosti iz javnog života i diplomatskog kora Bosne i Hercegovine. Kasno-popodnevni ambijent je bio ugodan i pun smijeha i sreće zbog ove velike časti.

U tom ugodnom ambijentu studentica generacije, Dženeta Begić, obratila se prisutnima.

– Postoji samo jedna stvar koju od sveg srca želim svima vama. Željela bih da, bez obzira na to ko će te postati i šta ćete raditi, da to bude nešto što stvarno volite. Neko je nekada rekao da je jedini način da uradite nešto sjajno jeste da to volite. Ja sam iz svog iskustva naučila da nije važan novac, društveni status, već u tome da radite ono što srcem želite i što va čini zaista sretnim i potpunim, kazala je Dženeta Begić.

Za sve prisutne na ceremoniji pripremljen je iftar koji je posebno olakšao postačima koji su došli iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

(STUDOMAT.ba)