Odrastao u Domu za nezbrinutu djecu, a slijedeći snove stigao do “zvijezda”

Sve što je postigao u životu učinio je vlastitim trudom i radom. Odrastao je u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, te se sa 18 godina našao na ulici, bez ikog svog. Zahvaljujući svom trudu trenutno je student treće godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, osnivač biciklističkog kluba, DJ, govori nekoliko stranih jezika, svira gitaru... Riječ je o Edinu Šerifoviću, u Tuzli poznatom i kao DJ MilloOne.


edin serifovic

Sve što je postigao u životu učinio je vlastitim trudom i radom. Odrastao je u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, te se sa 18 godina našao na ulici, bez ikog svog. Zahvaljujući svom trudu trenutno je student treće godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, osnivač biciklističkog kluba, DJ, govori nekoliko stranih jezika, svira gitaru… Riječ je o Edinu Šerifoviću, u Tuzli poznatom i kao DJ MilloOne, a priču o ovom svestranom mladiću prenosimo sa portala Klix.ba.

edin serifovicSa 18 godina Šerifović je otišao iz Doma i našao se na ulici bez ikog svog. Nekoliko noći je prespavao na klupi u parku, a onda ga je policijska patrola odvela u stanicu. Tad mu se osmjehnula sreća.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Oni su obavijestili Općinu Tuzla u kakvoj sam situaciji i meni se otvorila mogućnost odlaska u Italiju na sezonski rad. Prihvatio sam tu opciju, jer drugog izbora nisam imao. U Italiji sam radio ljeti, a u Tuzli sam živio zimi. Išao sam tamo pet-šest godina, a od zarađenog novca kupio sam dio opreme koju koristim kao DJ, a dio sam investirao u obrazovanje, kazao je Edin za portal Klix.ba.

Kao ključni momenat u odluci da upiše fakultet ocijenio je poznanstvo sa Senitom Slipac, koja je osnivač Bosane Fondacije. Postao je stipendista, a Senita mu je, kako je kazao, idol.

– Bosane Fondacija pomaže razvoj obrazovnog sistema u našoj zemlji. Naime, fondacija osobama poput mene, koje nemaju finansijsku sigurnost, pomaže i proširuje vidike o korištenju vlastitog potencijala. S ponosom ističem da sam treća godina fakulteta, jer samo ja znam gdje sam bio sa 18 godina i koliko sam truda uložio da dođem na stepenicu više, odnosno na korak od akademske titule, kazao je Šerifović.

Šerifović danas s dvojicom prijatelja živi u iznajmljenom stanu. Kazao je kako odavno živi, kako bi naš narod rekao, dan i komad. No, on je taj dan i komad davno isplanirao i uklapa se u taj životni sistem.

– Trenutno radim kao DJ i mogu reći kako mi posao veoma dobro ide. Mogu zaraditi i izdržavati se. Zarađenim novcem kupio sam miksetu, laptop, muzičke kartice i drugu opremu. Trenutno sam DJ koji preferira balkansku muziku, ali vrlo dobro poznajem i druge muzičke pravce. Ipak, na našim prostorima najbolje prolazi balkanska muzika, a ja imam nastupe u Tuzli, Sarajevu, Brčkom, Travniku…

Šerifović je bio aktivni član Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne, ali ga je povreda na cesti udaljila od tog sporta. U međuvremenu je zajedno sa Mirsadom Jusićem osnovao Brdsko-biciklistički klub Extreme, organizovao prvu tuzlansku Biciklijadu, a prošlog ljeta je zajedno sa Emirom Memićem biciklom prešao put od Tuzle do Trsta.

– Ove godine sam odlučio da na biciklu odem do Grčke. Neću sebi postavljati nikakva vremenska ograničenja kako se ne bih preforsirao. Idem da uživam, rekao je.

Mladi Tuzlak smatra da je u životu uspio jer je uvijek pratio svoje snove. Nažalost, neki njegovi prijatelji, koji su odrasli zajedno s njim u Domu za djecu bez roditeljskog staranja, našli su se na nekim drugim mjestima i u nekim drugim ustanovama.

Edin Šerifović je klasični primjer mladog čovjeka koji je težio ko uspjehu i koji je sve u životu postigao svojim radom i trudom.

(Klix.ba)