NUBL: Inspekcija nije pronašla prekršaje već samo tehničke nepravilnosti

Na privatnom univerzitetu NUBL inspekcija nije pronašla nezakonite radnje već samo administrativne propuste.


nubl
Foto: Banjaluka.net

Inspektori Sektora Prosvjetne inspekcije Republičke uprave za inspekcijske poslove RS po nalogu Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, bili su u detaljnoj inspekciji na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka od 14. do 24. marta 2023. godine.

IZ NUBL-a su saopštili da je na osnovu pisanog Rješenja navedeno da su na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka utvrđene samo tehničke nepravilnosti i propusti u postupku vođenja evidencije i dokumentacije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Navedene nepravilnosti koje je Inspekcija navela u Rješenju odnose se na propuste kao što su: izostavljanje navođenja prosječne ocjene položenih ispita, izostavljanje upisa datuma ovjera semestara i permutacija ocjena položenih ispita, što su gotovo uobičajene administrativne greške kojih smo svjesni i koje ćemo u ostavljenom roku, definisanim rješenjem, otkloniti, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, mjere koje je Prosvjetna inspekcija navela su isključivo tehničke prirode i ne predstavljaju prekršaj niti drugi oblik nezakonitih radnji, nego administrativni propusti, piše Banjaluka.net.

 – Svi zainteresovani koji žele da se upoznaju sa detaljima inspekcijske kontrole koji se tiču uočenih administraivnih propusta mogu da se obrate na mejl info@nubl.org, navedeno je iz NUBL-a.