Da li ste sigurni da ste se upoznali sa svijetom društvenih mreža?

Svakodnevno mnogi od nas provode više od sat vremena na društvenim mrežama. Mnogi od nas ne znaju kakve opasnosti vrebaju iza njih, ali postoje i pozitivne strane društvenih mreža. Unutar ovog članka imat ćete priliku pročitati neke pozitivne “svijetle” i negativne „mračne“ strane društvenih mreža. Da li ste i vi u začaranom krugu ovog virtualnog svijeta? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda vam je zasigurno jasan značaj i opasnost društvenih mreža!

Upoznajte najboljeg profesora u BiH – Vedrana Zubića

Školu ne čine samo zidovi ove Gimnazije Dobrinja. Svijet nije samo Dobrinja, Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Svakog jutra moj glavni zadatak je da zidove učinim nevidljivim, da izbrišem granice i da ove mlade ljude odvedem u svijet. Profesor mora uraditi sve da prenese znanje, da čas nije monoton i dosadan, da učenici ne žele da mu pobjegnu s časa, odnosno da jedva čekaju kad će biti taj čas, prof. Vedran Zubić.

Uljepšajte sebi predispitne dane uz sedam jednostavnih savjeta

Umorni ste? Nervozni? Opustite se malo i budite dobri prema sebi. Čak i da se svijet ruši to nije razlog da vam dan bude potpuno pokvaren ili uništen.  Počinju nam ispitu, mnoštvo zadataka, lekcija, knjiga i stranica koje nam donose nervozu i tremu, još ako se prvi put susrećemo s tim? Zvuči užasno zar ne?