Novi uspjeh Adnana Mujanovića: Nagrađen od Američkog udruženja za srce

Adnan je uzoran student i građanin.


adnan mujanovic
Foto: Facebook

Tuzlak Adnan Mujanović i njegov istraživački tim nagrađen je nagradom Paul Dudley White tokom ovogodišnje Međunarodne konferencije o moždanom udaru od strane Američkog udruženja za srce.

O Adnanu smo već pisali na portalu STUDOMAT. Adnan Mujanović je mladi ljekar iz Tuzle čije obrazovanje ne poznaje granice. Postat će sedmi ljekar na Starom kontinentu koji će specijalizirati interventnu neuroradiologiju zahvaljujući prilici koju je dobio u Bernu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Mujanović sedmi ljekar u Evropi koji specijalizira interventnu neuroradiologiju

Adnan je trenutno u Švicarskoj na Univerzitetu u Bernu, gdje je doktorirao uz punu stipendiju. On je klinički istraživač na Univerzitetskom institutu za dijagnostičku i interventnu neuroradiologiju, Univerzitetska bolnica Bern.

Njihov istraživački rad možete pročitati ovdje.

 – Adnan je uzoran student i građanin. Poznajem ga dugi niz godina, otkako je bio student medicine na Univerzitet u Tuzli – University of Tuzla. Uvjeren sam da će osvojiti brojne nagrade u narednim godinama. Ono što me je uvijek impresioniralo kod njega je njegov vanklasni volonterski rad, uvijek odan društvu, napisao je dr Edhem Čustović na svojoj Facebook stranici.