Nijedno dijete bez paketića 2022: Podržite novogodišnju čaroliju volontera Udruženja “Ruku na srce”

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat Udruženja „Ruku na srce“ u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.


Mediji 600x300 1

Kada Nova godina zakuca na vrata, volonteri Udruženja “Ruku na srce” vrijedno počinju sa pripremama našeg najvećeg projekta “Nijedno dijete bez paketića”, a sve sa ciljem pomoći našim sugrađanima slabijeg materijalnog stanja.

Vođeni prelijepim osjećajem pomaganja drugima i sa saznanjem da je malo potrebno da nekog usrećimo, i ove godine pokrećemo ovaj projekat, a ovoga puta uz podršku naših medijskih partnera, grupacije RSG Media i portala Klix.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat Udruženja „Ruku na srce“ u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.  Prethodnih 11 godina u okviru ovog projekta podijeljeno je više od 10 hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine.

Naravno, prikupljanje donacija, te pakovanje i podjela novogodišnjih paketića ne bi bila moguća bez velikog broja naših volontera, kao i naših divnih sugrađana, donatora i društveno odgovornih kompanija koji svake godine daju značajan doprinos tome da što veći broj paketića bude uručen u prave ruke naših mališana.

Upravo zbog toga, kako bi ova priča bila uspješna kao i pretodnih godina, Udruženje “Ruku na srce” poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da nas podrže i pomognu nam da ni jedan mališan ne bude bez novogodišnjeg paketića.

Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova u Sarajevu. Svakim radnim danom od 08:30 do 20:30, te vikendom do 18:00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12), radnim danima od 08:30 do 16:00 u prostorije kompanije Toner.ba (ul. Munira Gavrankapetanovica 10), svakim radnim danom od 08:30 do 18:00 u prostorije studentskog udruženja STELEKS i hol Elektrotehničkog fakulteta (Kampus Univerziteta u Sarajevu), radnim danima od 10:00 do 18:00 u prostorije SSST Sarajevo School of Science and technology (Hrasnička cesta 3a) i subotom u periodu od 10:00 do 12:00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića”. Rok za prikupljanje svih priloga je 9. decembar 2022. godine.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Udruženje “Ruku na srce” također poziva i sve zainterseovane da se pridruže timu volontera koji pakuje paketiće i tako postanu Deda Mrazovi pomoćnici.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Udruženja “Ruku na srce“. Predstavnike Udruženja možete kontaktirati putem profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ili emaila: rukunasrce@gmail.com.