Neočekivani rezultati istraživanja: Neurednost je pokazatelj inteligencije

Prema istraživanju, ako ste dosta neuredniji od drugih, te ako uz to znate i podosta psovki, to je samo znak da ste inteligentni. Nauka je ovog puta stala u vašu korist.


16.09.2016. 02:00
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Istraživanje Univerziteta u Minnesoti pokazalo je da su ljudi koji su neuredni te puno psuju inteligentniji i imaju prošireniji vokabular. Ispitanici su u istraživanju morali nabrojati sve psovke koje znaju. Istraživači su otkrili da što veći vokabular ispitanik ima, to znači da će znati i puno više psovki.

Uz psovke, znak da ste inteligentniji od drugih je i neurednost. Neorganizovani sto i soba nisu stvar neorganizovanosti već jako kreativnog procesa misli. Što vam je sto neuredniji, to je vjerovatnije da ćete doći na novu ideju. Istraživači su zamolili ispitanike, one s urednim i one s neurednim stolovima, da pronađu novu svrhu u koju se mogu koristiti ping pong loptice, Pokazalo se kako su oni s neurednijim stolovima imali kreativnije ideje.

Također, ispitanici koji su bili neuredniji postigli su veći rezultat na IQ testu te su imali širi spektar interesa. Samo lagano sa psovkama, ako ih već znate, ne znači da ih nužno morate stalno koristiti. A stolovi za kojima učite i spremate ispite, s vremena na vrijeme trebali bi postati uredni… :)

(Studentski.hr)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.