Nenad diplomirao na Muzičkoj akademiji sa prosjekom 9.56: Ljubav prema harmonici prenosi na djecu

Mladi umjetnik se prisjetio da je sve počelo kad je njegov otac ispratio želju sina da svira harmoniku i uputio ga na privatne časove.


nenad visnjic 872x610 1
Foto: Herceg Televizija

Nenad Višnjić iz Trebinja, koji je nedavno diplomirao na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu sa prosjekom 9,56 i ima niz nagrada na takmičenjima, rekao je da je talenat prema muzici otkrio prije petnaestak godina i da je od tada harmonika dio njegovog života.

Napominjući da je još veliki ruski kompozitor Sergej Rahmanjinov rekao da je muzika dovoljna za život, ali da život nije dovoljan za muziku, Višnjić je istakao da su studije samo odskočna daska za istraživanje tog ogromnog svijeta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Višnjić je rekao da je u oktobru upisao drugi ciklus studija na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, odmah nakon završetka prvog.

– Stupio sam i u radni odnos sa Osnovnom muzičkom školom Foča, tako da trenutno studiram i radim. Pričinjava mi veliko zadovoljstvo rad sa djecom, gdje mogu da prenosim svoja znanja i iskustvo, kao i ljubav prema muzici, priča Višnjić.

Mladi umjetnik se prisjetio da je sve počelo kad je njegov otac ispratio želju sina da svira harmoniku i uputio ga na privatne časove kod nastavnika muzike Lazara Žulovića da provjeri talenat, prenosi blink.ba.

– Poslije neke vrste testa koju je nastavnik obavio, saopštio je mom ocu da krenem na časove. Nedugo zatim roditelji su mi kupili prvu harmoniku i tako je sve krenulo, potpuno spontano, rekao je Višnjić.

Svoj talenat nastavio je da usavršava tokom osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja, uslijedila su brojna republička i međunarodna takmičenja od Praga, Graza, Beograda do Istočnog Sarajeva i Bijeljine.

– Kroz osnovno i srednje muzičko obrazovanje sam osvojio niz nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, od kojih su velika većina bile prve nagrade, među kojima je bila jedna specijalna nagrada sa maksimalnim brojem bodova na republičkom takmičenju u Banjaluci, istakao je Višnjić.

On je rekao da je krajem srednje škole shvatio da muzička takmičenja imaju dosta negativnih strana i da to nije put kojim želi da nastavi, pa se tokom studija na Muzičkoj akademiji posvetio učenju i radu na svom muzičkom i ličnom sazrijevanju.

– U svaki uspjeh sam uložio dosta truda, energije i vremena, tako da mi je svaki uspjeh drag, jer sam ga stekao na pošten način. Nedavno sam diplomirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosječnom ocjenom 9,56 i rekao bih da je to moj najveći uspjeh, rekao je Višnjić.