Ne propustite priliku da izaberete svoj karijerni put na oko 300 studijskih programa Univerziteta u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu je 5. juna 2020. godine otvorio Konkurs za upis u prvu godinu prvog i integriranog ciklusa studija i stručnog studija, a kandidatima je na raspolaganju 6.378 mjesta na prvom upisnom roku koji se okončava 5. jula 2020. godine za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita, odnosno 28. juna 2020. godine za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita.


unsa studomat
Foto: STUDOMAT

– Molimo zainteresirane kandidate da ukoliko su odlučili da se prijave a konkurs a to nisu učinili, što prije učine kako bi do kraja konkursa okončali proceduru. Iskustvo nam pokazuje da veliki broj kandidata čeka zadnji dan za prijavu, no s obzirom da se ove godine prijava vrši putem online platforme, zbog mogućih potreba za dopunom dokumenata i drugim informacijama molimo da ne čekate zadnji dan, saopćeno je sa Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

Uz podršku Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC), Univerzitet u Sarajevu upis kandida vrši putem informacionog sistema eUNSA. Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija provodi se isključivo online putem informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba)

Broj kandidata koji su izvršili registraciju je 3960.

Advertisements

S obzirom da svaki kandidat može izvršiti odabir više studijskih programa na najviše tri fakulteta/akademije izvršeno je 6689 prijava na fakultete/akademije.

Na veb-stranicama Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba) i informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) nalaze se sve informacije i detaljna uputstva o postupku registracije na informacioni sistem eUNSA, te načinu i rokovima za upload dokumenata za online prijavu na Konkurs.

Za tehnička pitanja vezana za online upis molimo kontaktirajte Univerzitetski tele-informatički centar na telefon 033 560 240 ili na mail administracija@utic.unsa.ba.