NASA objavila besplatnu igricu: Slanje astronauta koji će sigurno otputovati na Mjesec

Zanimljiva igrica uskoro dostupna besplatno.


miniature astronaut toy balancing on moon in spacesuit waving his hand
Foto: Envato

Američka svemirska agencija NASA objavila je besplatnu single-player igricu pod nazivom “To the Moon and Beyond”, koja će biti dostupna za konzole Xbox Series X|S i Xbox One.

Igrica je zabavno-obrazovnog karaktera i spada u kategoriju “card based” igara, odnosno igara u kojima se gejmplej svodi na prevlačenje karata preko interfejsa, prenosi vijesti.me.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Glavni izazov za igrača je da napravi i upravlja svojim svemirskim programom kako bi poslao ekipe astronauta koji će uspostaviti trajnu bazu na Mjesecu.

Igrač mora savladati svih osam koraka koji su ključni za misiju kako bi ljudi mogli bezbjedno otputovati do Mjeseca i trajno ga naseliti.

Da bi projekat bio uspješan, potrebno je obaviti adekvatna istraživanja. Igrač može izabrati koja istraživanja želi da finansira na Međunarodnoj svemirskoj stanici, a koja na Zemlji.

Obavljanje istraživanja na Međunarodnoj svemirskoj stanici može smanjiti troškove nekih projekata ili pružiti mogućnost finansiranja drugih projekata.

Rezultati projekata koje igrač finansira određuju budžet za narednu godinu i predstavljaju korak bliže izgradnji sopstvene rakete, svemirskog odijela, Lunarne svemirske stanice, nastanjivanju Mjeseca i još mnogo toga.

Svaka odluka koju igrač donese utiče na ishod svemirskog programa, koji se sastoji od osam djelova. Uz to, mogu se pojaviti i neočekivani događaji koji takođe mogu uticati na razvoj programa. Rok za završetak projekta je četiri godine.