Narko biznis studenta: Iz studentske sobe dilao drogu

"Činio sam to da mogu platiti troškove studiranja i prehrane jer mi finansijski pomaže samohrana majka."


hippie style couple making medical marijuana cigarettes
Ilustracija: STUDOMAT

Soba 301 u 7. paviljonu zagrebačkog studentskog doma ‘Stjepan Radić‘ poslužila je 24-godišnjem studentu iz Pule da razvije narko-biznis i pokuša zaraditi ekstra novac.

Planove su mu pomrsili zagrebački policajci koji su od njega oduzeli 4,96 g smole konoplje, 21 gram cvjetnih vrhova i grančica sa cvjetnim vrhovima konoplje koja sadrži više od 0,3 % tetrahidrokanabinola, zatim su mu oduzeli i 1,65 grama ogoljelih grančica i cvjetnih vrhova, 29,94 grama grubo usitnjene konoplje, 25,37 grama cvjetnih vrhova, 11,67 grama smjese ogoljenih grančica, a ostao je i bez digitalne vage Diablo fusion za precizno mjerenje, staklene cjevčice isparivača Active tube s filterom i zaštitnim čepom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na metalnom preklopnom nožu također oduzetom policija je pronašla tragove THC-a, a oduzeto mu je i 8000 kuna za koje pretpostavljaju da potječu od preprodaje droge. Kazneno će odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a stisnut dokazima pred organima progona posuo se pepelom.

– Drogu sam nabavljao od osobe o kojoj ne znam previše detalja. Činio sam to da mogu platiti troškove studiranja i prehrane jer mi finansijski pomaže samohrana majka. Prodavao sam gram za 100 kuna, koristio sam dva mobitela i dogovarao se s kupcima da mi dođu na kat gdje je bila moja soba.

Prethodno sam drogu vagao i pakirao u vrećice koje su od mene oduzete. I novac koji je pronađen kod mene potječe od preprodaje. U sobi sam boravio zadnje tri godine. Ispričavam se za sve što sam činio i nemam namjere to više ponoviti, branio se posrnuli student u tužiteljstvu. Krajnju odluku u tom slučaju dati će zagrebački Općinski sud.