Najpraćeniji TikToker Khaby Lame otkrio da je hafiz: “Naučio sam napamet cijeli Kur'an”

Najpraćeniji TikToker na svijetu Khaby Lame u nedavnom intervju za italijanske medije pozabavio se religijom te otkrio da je hafiz.


Khaby, koji je nedavno svrgnuo TikTokerku Charlija D'Amelija s trona kao najpraćeniju osobu na društvenoj platformi za razmjenu videa, otkrio je da ne samo da je praktikant musliman nego i hafiz Kur'an.

Advertisements

U razgovoru za italijanski medij, Khaby Lame je odgovorio na najčešće postavljano pitanje o vjeri i rekao: “Da, ja sam musliman”.

U dijelu intervjua na pitanje “Da li je škola u koju je išao vezana za islam?” odgovorio je:

– Da, škola u koju sam išao je bila islamska. Ja sam musliman. Naučio sam napamet cijeli Kur'an.

Advertisements

Lame trenutno živi u Torinu, a rođen je u Senegalu. Također, je otkrio da se njegova porodica preselila u Italiju kada je imao godinu dana i da je poslan u školu Kur'ana u blizini Dakara u Senegalu kada je imao 14 godina.

Važno je spomenuti da je Khaby postao najpraćeniji TikTokaer prošlog mjeseca. Na platformi je prikupio ukupno 143,2 miliona pratilaca, nadmašivši prethodnu rekorderku Charlija D'Amelija koja ima 142,3 milionana listi pratilaca.

Lame je poznat po svojim sarkastično jednostavnim isječcima na koji ismijavaju prekompleksne hakove, a da pritom drži izraze lica i govor tijela opuštenim, pokazujući da su te situacije bizarne.