Nagrada za najbolje: Načelnik Istočnog Novog Sarajeva odlučio da stipendira 96 studenta

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo potpisao je ugovore o stipendiranju sa 96 najuspješnijih studenata sa područja ove lokalne zajednice, koji će u narednih 10 mjeseci primati po 120 KM.


¸1111
Foto: srpskainfo.com

Katić je novinarima izjavio da se u opštinskoj upravi trude da budu podrška svojim najboljim studentima, koji to svojim trudom i zalaganjem zaslužuju.

– Ovo je grad budućnosti, iz godine u godinu bilježimo sve veći broj studenata koji se prijavljuju i koji dobijaju stipendije. Sigurno da 120 KM nije dovoljno i neće riješiti sve troškove koje studenti imaju, ali sigurno će biti jedan vid olakšice njima, ali i njihovim roditeljima, naglasio je Katić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

On je podsjetio da opštinska uprava, osim u studente, ulaže i u infrastrukturu koja se tiče predškolskog, osnovnog i visokog obrazovanja.

Sa Vladom Republike Srpske i gradom Istočno Sarajevo u proteklom periodu smo uložili velike napore da budemo univerzitetski grad. Svi projekti koji se trenutno realizuju na području opštine daju nam za pravo da to kažemo, jer su uspjeh opštine ovi ljudi koji su dobitnici stipendija, rekao je Katić.

Prema njegovim riječima, opština će u narednoj godini pokušati da uvede i program stipendiranja najuspješnijih i najperspektivnijih sportista, kao i da podrška svima koji pripadaju socijalnoj kategoriji neće izostati.

Dobitnicima stipendija uručene su i besplatne članske kartice Matične biblioteke Istočno Sarajevo, a bibliotekar Slađana Bratić izrazila je zadovoljstvo što ih je opština prepoznala kao partnera, naglasivši da je biblioteka bitna podrška studentima tokom studija, ali i u cjeloživotnom učenju.

Nadamo se da će studenti pametno iskoristiti svoje članske karte, koristeći sva odjeljenja i cjelokupan fond Biblioteke. Isto tako, zahvaljujući njihovim primjedbama i sugestijama mi razvijamo svoje usluge i postajemo mnogo bolji u uslužnom servisu svih građana Istočnog Novog Sarajeva i uopšte Istočnog Sarajeva, rekla je Bratićeva.

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Pandurević i Zdravstvenih studija u Sarajevu Miljana Močević rekli su da im je drago što je lokalna zajednica prepoznala njihov trud tokom studija, te da će im stipendije znatno olakšati dalji tok studija, prenosi srpskainfo.com.